Oppskrift: Lammeskank til påska ❤

Da har Michelle lært meg å lage lammeskank med potetmos. Flinkeste Michelle! Hun lager den diggeste maten 😍 Å du det ble utrolig vellykket. Hvis noen lurer på hvordan, tenkte jeg å forklare det her ❤

For fire personer:

Gryta med lam

🐥 4 lammeskanker

🐥 2 bokser hakkede tomater

🐥 1 purreløk

🐥 4-8 hvitløksfedd (ut i fra hvor glad du er i det. Vi endte opp med å nesten bruke en hel fersk hvitløk)

🐥 5 dl rødvin

🐥 vann

🐥 5 gulrøtter

🐥 1 ss hele pepperkorn

🐥 5 tørket laurbærblader

🐥 en klype fersk timian

🐥 salt etter smak

Potetmos

🐥 8 store poteter

🐥 3 dl fløte

🐥 100 gram smør

🐥 salt og pepper etter smak

Det er veldig enkelt å lage. Du trenger en gryte som tåler å være i ovnen. Kutt grønnsakene slik som på bildet. Først ha litt smør i gryta. Deretter brun lammet på alle sider. Fres gulrot, purreløk, hvitløk. Ha det sammen med lammet i gryta. Ha i all rødvina og tomat i gryta og fyll resten med vann slik at det akuratt dekker skanken. Ha i pepper, laurbærblad og timian i gryta. Sett hele gryta midt i ovnen med folie eller lokk på 150 grader i 3-4 timer.

For å lage potetmosen skal du skrelle og koke poteten. Gjerne skjær de i biter slik at det kokes raskere. Men like biter. Når potetene er møre og ferdig skal du helle ut vannet og mose kun poteten med potetmoser. Varm opp fløte og smør til smøret smelter. Deretter hell litt og litt i den moste poteten mens du rører rundt. Smak til med salt og pepper. Å slik får dei verdens mykeste og deiligste potetmos ❤

– håper det smaker

7 kommentarer

Siste innlegg