hits

Anna Marie Rabben

- fra bygd til by -

Shakshuka - En veldig sunn og enkel lunch!

  • 26.03.2018, 14:09

For mange r tilbake, fr jeg ble mor. S var jeg og mine venner p nachspiel hos noen av mine venners, venner. De var utenlandske og var ogs derfor vandt til annen mat enn oss. De var s hyggelige folk husker jeg! Han ene begynte lage noe p stekepanna, og jeg husker jeg syntes det var S utrolig godt. Alts, det var s godt. Men jeg husket jo ikke hva det het i det hele tatt. Har faktisk tenkt p den retten flere ganger gjennom rene, fordi det er meget irriterende ikke huske slikt. Det gjelder alt. Om det er noe jeg prver huske, men ikke klarer. S blir jeg s utrolig irritert, haha. Fr liksom ikke fred i sjela. Men i gr kveld, s dukket et bilde opp nr jeg surfet gjennom det store internett. Og jeg kjente det igjen med en gang, haha. Endelig fikk jeg fred i sjela! Det viser seg at retten heter Shakshouka og er en spesialitet i det nordafrikanske og jdiske kjkken. Den er en nasjonalrett i Israel og stammer fra bla Egypt. Bare litt snn fakta fra wikipedia, hehe. Det er en rett som tilberedes i stekepanna og bestr av bla tomater, lk, hitlk, masse god og spicy krydder, og til slutt egg. Fetaost kan man ogs ha p. Det er med andre ord en veldig sunn og god rett! Noen som passet veldig ettersom jeg har s drlig matlyst p dagen. Det er jo en fin lunch/frokost. Den kan ogs spises med brd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I dag laget jeg det for frste gang, og det ble utrolig godt! Anbefaler virkelig prve, kjempe lett er det ogs. Stek en lk og noen fedd hvitlk i panna med olje. Ha i litt tomatpure. S tar du i tomater, evt hakkede tomater og chilli og lar det putre. Krydre med feks paprika, salt, pepper, litt sukker (kan slyfes), cummin (jeg brukte ikke det). Man kan ogs tilsette paprika eller andre grnnsaker. La det putre litt. S lager du hull i tomatsausen, og klekk egg i. Du kan ogs str fetaost over n om du vil det. Ha p lokk og la det putre til nsket konsistens p eggene. Jeg kunne tatt den av plata litt fr, da eggene koker litt etter du tar av plata. S tok jeg en ss olivenolje p og drysset med vrlk.

Oppskrift - Kyllingsalat med mye godt i!

  • 23.01.2018, 14:27

Da kommer endelig kyllingsalaten jeg har snakket om i bokstavelig talt ett r. Det startet med at jeg og svigerinnene skulle ha barseltreff da alle fikk barn ganske tett. Og p butikken s rasket vi med oss masse godt som vi likte, og det endte med den diggeste kyllingsalaten! Denne er ikke helt lik som den gang, da jeg har endret p litt og litt ettersom hva jeg har funnet ut er godt. Men med salater kan man jo alltids plukke ut og legge til ting man selv liker. S det er bare fantastien som setter grenser. Denne blir ganske stor (mer enn det som vises p bildet). Som alt annet jeg lager, haha. S det er bare rette p til sin egen mengde. Jeg lager mye da vi er to voksne og to barn. I tilleg liker jeg ha den til lunch og frokost osv dagen etter.

Salat

♥ 3-4 kyllingfileter ♥ 1 pakke ruccolasalat ♥ 1 pakke mache salatblanding (den rosa) ♥ 2 avokadoer ♥ 2 ste rpde epler ♥ fetaost ♥ 3 ss hvitlksfedd i olje ♥ 1 pakke pinjekjerner 

Dressing

♥ 1 pakke mager kesam ♥ saften fra en halv sirton ♥ litt kvernet pepper ♥ 1-2 revet/finhakket hvitlksfedd

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Det er ganske enkelt egentlig. Skjr kylling i biter og stek. Mens det steker kan du lage resten. Skyll salaten, skjr eple og avokado. Ha alt i en bolle. S lager du dressingen. Skvis saften fra en halv sitron i kesamen. Ha i hvitlk og pepper og bland godt sammen. Jeg liker ogs ha litt av oljen fra hvitlken. Denne jeg brukerhar litt chilli i seg, s salaten fr en liten piff!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hper det smaker ♥

Oppskrift - Kremet kyllingpasta alfredo

  • 16.01.2018, 20:47

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Da kommer den etterlengtede oppskriften p kyllingpastaen jeg la ut p snapchat (annamarierabben). Denne er veldig mektig, bare s det er sakt med en gang, hehe. Men den er ogs latterlig god! Denne oppskriften er ganske stor ogs, men den er kjempe god spise til restemat. Og den kan fryses. Vi er fire stykk og har masse igjen! Du trenger:

♥ Kyllingfilet 4-6
♥ 500 gram penne pasta
♥ 6 dl flte
♥ 8 dl kyllingkraft (jeg bruker flytende og blander ut med vann da jeg synes den er best. men du kan nok fint bruke buljongterninger ogs)
♥ 4-6 hvitlksfedd (sprs hvor glad du er i hvitlk)
♥ 1 hel parmesan (ca 200 gram)
♥ 1 pakke revet mozarella eller annen valgfri ost (ca 200 gram)
♥ Gjerne persille til toppe det med

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gjerne lag en salat du liker til ha ved siden av. Eller brd. Det er ogs veldig godt ha sopp, brokkoli, bacon osv oppi. Mulighetene er egentlig endelse! Bare ta det du liker og fler blir bra. Men husk, det er bedre med for mye kraft/flte enn for lite. Kjedelig om det blir trt.

Det frste du gjr er skjre kyllingfilet i terninger/biter. S bruner du de i gryta. Eller bruk en stekepanne for steke i to omganger om det blir litt mye. Nr du har stekt ferdig s ha i finhakket hvitlk og stek det sammen med kyllingen i et par minutter.
Hell i kraften og flten. Ha i den trre pastaen, rr litt s alt er dekket med vske. Ha p lokk og la det smkoke i 15-20 minutter. Mens du venter p dette, kan du rive opp parmesanen med rivjern.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nr det er ferdigkokt s tar du gryta av plata, har i parmesan og bland godt til det begynner lse seg opp. Hell halvparten i en ildfast form. Str litt mozarella ost og ha i resten av maten. Topp det hele med resten av mozarellaosten og ha det i ovnen p over og undervarme i ca 15 minutter eller til osten er gyllen. Topp med persille hvis du nsker. Og server med salat eller brd. Kos deg!

 

Oppskrift - kjttboller med gjemte grnnsaker i fltesaus

  • 31.10.2017, 11:31

Hei hopp, p tide med ny oppskrift! Denne gangen, noe for barna. Jeg kom p da ei av oss fra mammahjerter nevnte at hun pleide gjemme grnnsakene i maten, og tenkte at det var jo en fantastisk idee. Spesielt nr man har barn som man kanskje ikke fr i s mye grnnsaker. Selv har jeg ei som ikke er s glad i kjtt eller grnnsaker for tiden. S der blir det litt vanskelig. men minstemann som elsker kjtt, han slukte jo to svre kjtboller. Alts, de kan vel nesten kalles kjttkaker. De er jo like store som det. S han elsker dette! Og vi blir nok gjre masse lignende igjen. Jeg tok det mye p slomp, men jeg har prvd skrive ned s nye som jeg kan.
Jeg lagde en god de, da jeg pleier lage de nr det er noe jeg tror barna liker. S de kan spise til lunch osv. S jeg brukte to pakker kjttdeig (800 gram). Men denne kan jo selvflgelig halveres.

Kjttboller

800 gram kjttdeig, 2 egg, 2 sm eller 1 stor gul lk, 1 squash, 1 stor gulrot, 1 kinesisk hvitlk (kan bruke vanlig fedd ogs), 4 ss potetmel, paprikakrydder, pepper, litt salt/urtesalt (gjerne ikke noe hvis det er mindre barn som spiser). Chilli er ogs godt i, men det er vel f barn som liker det hehe.

Fettuccine pasta, 1,5 boks creme fresh, 1-2 dl flte.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sett ovenen p over og undervarme p 220 grader. Rasp squash og gulrot og ha i alle indgrediensene. Rr sammen for hnd eller med maskin. Lag s boller med en vt skje. Gjerne ha en komm med vann ved din side s du kan vte den for hver gang. Bollene jeg laget var vel p strrelse med en klementin kanskje. S bruner du de i stekepanne. Etter hvert som du steker ferdig bollene kan du ha de i en ildfast form i den varme ovnen, slik at de blir helt stekte gjennom fr du fortsetter steke ny runde med boller. Nr jeg hadde stekt alle bollene, s hadde jeg 1,5 bok med creme fresh og 2dl flte i stekepanna og rrte godt. Saltetog peppret litt og rrte alt sammen fr jeg helte det over kjttbollene som l i ovnen i ildfast form.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

La de steke 10 min ca. Kok pasta som anvist, og server sammen med kjttbollene. Og det var det faktisk! Beklager at bildene ikke ble s pene, haha. Men med to sultene barn og en sulten mann s kan du tenke deg ;)

Oppskrift - Peperonipizza horn

  • 24.10.2017, 13:06

Da er det p tide med en ny oppskrift synes jeg. I gr kom Eleah hjem med et nske om skinke og oste horn. S da ble jeg inspirert til lage noe lignende. Dere som flger med bloggen har jo sikkert ftt med dere at jeg har nevnt en peperonipizza vi pleier spise nr vi har besk av ene venneparet som er her ofte. Og den er jo s utrolig god. Og enkel! S jeg tenke prve lage noe lignende, bare i horn. Horn er jo s utrolig kjekt! De kan frysen, tar med i matpakka, spises kald og varm, eller bare spise de til middag. Eleah og andre barn er jo kaskje ikke s fan av peperoni. Og siden hun nsket seg med skinke s skal jeg lage det ogs. S om du har et barn so ikke er glad i peproni, kan du jo enkelt bytte ut noen med skinke og ketchup istedenfor tomatsaus og peperoni. Neste gang blir det ruller tror jeg. De s virkelig ikke bra ut, haha. Vanskeligere enn man skulle tro rulle de sammen.

Deigen

♥ 1 kilo mel ♥  1 pose trrgjr ♥  2 ss sukker ♥  1,5 ts salt ♥  80 gram smr ♥  3 dl melk ♥  3 dl vann ♥

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fyll
♥ 1 pakke peperoni (eller skinke) ♥  nsket mengde ost ♥  tomatsaus (eller ketchup)  ♥  oregano (kan slyfes) ♥ egg til pensling (kan f.eks bruke melk ved allergi)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Du starter med ha alt det trre i en bolle. Mel, gjr, sukker, salt. Smelt s smr i en kjele og tilsett vann og melk. Varm det til det er kroppstempratur. 37 grader. Hell vsken i det trre og bland det godt inn. Jeg er litt gammeldags og bruker sjeldent kjkkenmasking. S jeg elter deigen for hnd. Dekk for og la den heve en time.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sett ovnen p over og undervarme og 200 grader. Del deigen i fire biter og kjevle ut til en rund pizzadeig (min ble ikke s rund haha). Kutt i seks biter som en pizza.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ha tomatsaus, peperoni og ost i enden ved den bredeste delen og rull sammen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pesle med egg og ha evt oregano p toppen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De skal stekes i 15-20 minutter. Sprs sterk ovnen din er. Disse kan fryses eller bare spises med en gang! Hper det smaker ♥

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Oppskrift - Kalvestek med glaserte gulrtter og potetkrem.

  • 16.10.2017, 12:53

Hei dere!

Jeg tenkte jeg kunne dele kalvestek oppskriften med dere. N jeg jo jeg p ingen mte kokk, s dette er bare slik jeg gjr det. S om det er noen kokker der som rynker p nesen, hahah. S f det vre. Godt blir det! Det er en del smr i denne oppskriften, haha. Slik typisk bestemormiddag. Digg var det i allefall!

Du trenger:

Kavlestek

♥ Kalvestek (vi hadde en p ca 1,2kilo. Men regn med en time steketid per kilo) ♥ Smr 2-3 ss ♥ Salt og pepper ♥ en halv lk, 1 gulrot (dette er valgfritt. Jeg bruker det for f ekstra smak i kraften).

Potetkrem

♥ Ca 7-8 poteter (medium store) ♥ ca 1 dl melk eller flte ♥ salt og pepper ♥ 3 ss smr

Saus

♥ 2 SS hvetemel ♥ 2 SS smr ♥ Kraft fra kalvestek ♥ Salt og pepper ♥ 1 skive brunost (kan slyfes) ♥ 1 ts sennep (kan slyfes)♥ evt sukkerkulr for en mrkere saus

Glaserte gulrtter

♥ 4 gulrtter ♥ 2 SS Brunt sukker ♥ 2 SS smr ♥ 2 bter sitron

Sett stekeovnen p 160 grader med over og undervarme. Smelt smr i en stekepanne. Jeg valgte krydre fr bruning. Noen gjr det etter, s det velger du selv. Etter du evt har krydret med salt og pepper, brun steken p alle sider i stekepannen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kutt opp 1 gulrot i skiver og lken i bter og ha i ildfastform. Dette er som sakt valgfritt, men det gir ekstra smak til kraften.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sett i steketermometer i den tykkeste delen av kjttet. Kjernetempraturen skal vise 60 grader. Men husk den stiger med ca 5 grader etter du har tatt den ut av ovnen for hvile, s gjerne ta den ut litt fr 60 grader. nsker du helt gjennomstekt kjtt s kan du vente til den viser 70 grader.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Potetkrem

Skrell potetene og kutt de i mindre biter slik at koketiden ikke er undvendig lenge. Husk time det litt da steika tar en stund i ovnen. kok potetene til de er mre, og hell ut vannet. Krydre med salt og pepper. Ha i smr og stamp til smret smelter. Ha i melk eller evt flten og stamp og pisk den til den blir kremete.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Glaserte gulertter

Skrell og skjr gulrttene i skiver som p bildet. Ha brunt sukker og smr i en gryte. Ha i gulrot nr det har smeltet og dekk resten med litt vann. Kok til de er mre og ta de ut igjen med en skje. La resten av vesken redusere seg til det kun er litt igjen i gryta. Ca 2-3 ss veske. Da har du gulrttene tilbake i kjelen og rrer de rundt i lav varme. Klem ut saften av sitronbtene og ha i gryta mens du rrer.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Saus

Jeg lager alltid denne til slutt da jeg bruker kraften fra kjttet. Smelt smr, ha i hvetemel. Rr rundt til det blir nttebrunt, men pass p ikke svi. Spe ut med kraften fra kalvesteken.Ha i 1-2 skiver brunost, en dsj sennep og sak til med salt og pepper. Er ikke kraften sterk nok s hadde jeg byttet ut saltet med litt kjttbuljng eller kjekraft. Du kan ogs ha i litt flte for en fyldigere saus.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Og det var egentlig det. Hper det blir like godt som det ble her. kalvstek er ikke noe vi har ofte da. S nr vi frst har det, hvorfor spare p flte og smre haha. Kos deg! ♥

 

Sndagsbakst, cookies

  • 24.09.2017, 12:31

Frst vil jeg bare si, tusen takk for s mange fine tilbakemeldinger ang fdselshistorien. Det betyr faktsik veldig mye!

I dag har jeg mammahjerter snappen, og vi har matuke. S hver dag denne uka, har vi laget middage, baket osv p snappen. I dag laget jeg amerikanske cookies. Jeg har delt oppskrift p bloggen fr. Du finner den >her(linket tekst) <

S hvis du er interessert i se hele oppskriften, steg for steg hvordan man gjr det. S sjekk ut mammahjerter p snapchat fr storyen siger ut.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Har du prvd de enda?

Grtlapper til baby, enkelt, sunt og kjapt!

  • 21.06.2017, 20:26

I dag har jeg laget grtlapper! det ble utrolig nok veldig bra tatt i mot. Han spiste vel tre lapper. Men om du tenker p hva som falt p bakken s var det vel to, hehe. Disse var perfekt fordi de smeltet/smuldret i munnen, s jeg slipper tenke p at det samler seg i ganen slik han pleier, og brekker seg. S er det sunt. Og hjelper fordyelsen om man nsker det. Du trenger kun tre enkle ingredienser. Fire om nsket mtp fordyelse. S er jo moden banan godt for fordyelsen ogs da uansett.

 

❤ Grtpulver (vi brukte hipp men all grt funker)

❤ Banan

❤ Egg

❤ Sviskemos hvis nsket. Eller malt.

 

Dette kan jo lett gjres p slomp. Ta det du har. Men vi brukte i dag ca 2 dl grtpulver. 2 bananer og tre egg. Eggene var litt sm s holder sikkert med to om de er normal strrelse. S moser du banan og blander alt sammen. Om du vil s kan du ha en dsj sviskemos. Jeg bruker hjemmelaget som er litt tykkere i konsistens enn den p butikken. S evt ha mer grt i s det ikke blir for tynt om du bruker den fra butikken.

S er det bare steke p middels varme med kanskje litt olje i stekepanna.

Bde Eleah og Lukas likte dette. S er det jo s mye nedre enn bare bruke mel. Jeg hadde litt grt liggende som han brukte da han var litt mindre. S da fikk jeg brukt opp den. Ganske kjekt! Hper det smaker ❤

Kraft av grnnsaksavfallet!

  • 15.06.2017, 19:57

Et tips jeg lrte for et par r siden var ta vare p skall og stilker osv fra grnnsakene du bruker. Ikke bare reduserer du undvendig avfall, men du fr en sunn kraft som er full av vitaminer, antioksidanter og mineraler. Jeg er ikke s flink til huske p dette alltid. Men nr jeg kommer p det s gjr jeg det. S er det s fint bruke i babymaten.

Skall fra potet, gulrot, klrot feks. Bare vask grnnsakene godt frst. S samler du all skrell og legger det i en gryte. Du kan feks frese det kjapt i litt olje eller smr frst. Eller bare vann. Bruk kaldt vann da det trekker ut smaken av grnnsakene under oppvarmingen. Hvis du bruker ferdigkokt vann rett oppi eller koke vannet fr du har grnnsakene i, s blokker du cellene i grnnsakene slik at smak og saft holder seg inni og ikke kommer ut.

S er det bare fylle p med vann slik at det dekker. Og kok grnnsakene godt! S siler du av i en beholder og avkjler, fr du fryser. Eller bruker med en gang. Supert bruke i supper, sauser, barnemat osv.

~ hper det smaker ~

Oppskrift: Lammeskank til pska ❤

  • 13.04.2017, 21:20

Da har Michelle lrt meg lage lammeskank med potetmos. Flinkeste Michelle! Hun lager den diggeste maten 😍 du det ble utrolig vellykket. Hvis noen lurer p hvordan, tenkte jeg forklare det her ❤

For fire personer:

Gryta med lam

🐥 4 lammeskanker

🐥 2 bokser hakkede tomater

🐥 1 purrelk

🐥 4-8 hvitlksfedd (ut i fra hvor glad du er i det. Vi endte opp med nesten bruke en hel fersk hvitlk)

🐥 5 dl rdvin

🐥 vann

🐥 5 gulrtter

🐥 1 ss hele pepperkorn

🐥 5 trket laurbrblader

🐥 en klype fersk timian

🐥 salt etter smak

Potetmos

🐥 8 store poteter

🐥 3 dl flte

🐥 100 gram smr

🐥 salt og pepper etter smak

Det er veldig enkelt lage. Du trenger en gryte som tler vre i ovnen. Kutt grnnsakene slik som p bildet. Frst ha litt smr i gryta. Deretter brun lammet p alle sider. Fres gulrot, purrelk, hvitlk. Ha det sammen med lammet i gryta. Ha i all rdvina og tomat i gryta og fyll resten med vann slik at det akuratt dekker skanken. Ha i pepper, laurbrblad og timian i gryta. Sett hele gryta midt i ovnen med folie eller lokk p 150 grader i 3-4 timer.

For lage potetmosen skal du skrelle og koke poteten. Gjerne skjr de i biter slik at det kokes raskere. Men like biter. Nr potetene er mre og ferdig skal du helle ut vannet og mose kun poteten med potetmoser. Varm opp flte og smr til smret smelter. Deretter hell litt og litt i den moste poteten mens du rrer rundt. Smak til med salt og pepper. slik fr dei verdens mykeste og deiligste potetmos ❤

- hper det smaker -

Oppskrift: Ekte amerikanske cookies

  • 02.04.2017, 11:53

Alle sier de har verdens beste ditt og datt. Men jeg mener med hnda p hjertet at disse er virkelig noe av det bedre! I alle fall om du liker sjokolade ;) Denne oppskriften fikk jeg av godeste Michelle! Har endret litt nr det kommer til mengde og ml. Men det er alts henne jeg har ftt den fra. Og obs! De er ikke det samme rett fra ovnen s de skal spises rett fra kjleskapet, viktig!

Du trenger:

🌸 5 dl mel

🌸 6 dl havregryn

🌸 2,5 dl hvitt sukker

🌸 2,5 dl brunt sukker

🌸 350 gram smr

🌸 2 egg

🌸 1 ts natron

🌸 0,5 ts salt

🌸 1 ts bakepulver

🌸 1 ts vaniljesukker

🌸 300-500 gram kokesjokolade (alt etter hvor glad du er i sjokolade)

🌸 2-3 dl saltet peanutter (kan slyfes)

Frst visper du sammen hvitt og brunt sukker med romtemperert smr. Tilsett s eggene og vaniljesukkeret og bland sammen med hndmikser.

S bruker du en stavmikser p havregrynen veldig lett. Det skal ikke bli mel. Gjerne enda grovere enn jeg har gjort p bildet (ser ikke s grovt ut da jeg har blandet inn melet her).

Grovhakk sjokoladen og peanutter som p bildet. Tilsett alle ingrediensene i en bolle og bland godt med en sleiv.

Lag baller av deigen og fordel utover brettet med gode mellomrom.

De skal i ovnen mellom 7-9 minutter p 175 grader. Over og undervarme. Alt ettersom hvor sterk ovn du har. Gjerne flg med frste gang du lager. Er de for lenge inovnen eller for store, flyter de ut og blir flat. Det skal de ikke. De skal se litt uferdige ut i ovnen. La de hvile p bretter sitt til neste brett er ferdig. For s legge de p rist til du s kan ha de i kjleskapet.

-lykke til-

Oppskrift: Amerikanske Cinnabons

  • 26.03.2017, 13:19

Gjett om det ble vellykket i gr! Nam sier jeg bare! Jeg har jo aldri smakt ekte amerikanske cinnabons. Bare vanlige kanelboller. Og jeg m si disse ble mye bedre enn all annen kanelboller jeg har laget fr. S saftig og luftig og ja. Latterlig digg! S jeg tenkte dele oppskriften med dere.

Oppskrift til 12 boller i medium stor langpanne:

🎀 ca 500 gram hvetemel

🎀 100 gram sukker

🎀 100 gram romtemperert smr (pluss litt ekstra til smre formen)

🎀2 ss olje (vi brukte solsikke)

🎀 3,5 melk

🎀 en halv pakke trrgjr

🎀 1 Ts kardemomme

Fyll til bollene:

🎀 Sukker, s mye du selv nsker. Vi hadde hvertfall 1 dl.

🎀 Kanel

🎀 Smr

Topping/frosting:

🎀 200 gram kremost

🎀 100 gram romtemperert smr

🎀 200 gram melis

🎀 2 Ts vaniljesukker

Bland nesten alt av melet (ca 400g) med kardemommen, trrgjren og sukkeret i en bolle. Varm opp melken til ca 40 grader og tilsett i det trre. Tilsett resten av melet litt og litt mens du elter deigen til deigen s vidt slipper bollen. Creds til Michelle som gjorde dette for hnd. Du kan selvflgelig bruke maskin, men min er ikke s godt egnet til bakst da bollen er litt liten bla. Tilsett oljen og smret (romtemperert i terninger) helt til slutt og elt i deigen 5-10 minutter.

La deigen heve i 1 time.

Etter en time kan du ha litt mel p benken og kjevle ut deigen i en rektangel. Bland romtemperert smr med sukker og smr tjukt og godt over deigen! Tilslutt str nsket mengde kanel over. Rull sammen og skjr i 12 biter.

Smr langpanne godt inn med smr og ha sukker i til slutt og fordel godt slik at hele langpanne er dekket i et tynt lag sukker. Vi hadde litt kanel i ogs men det er valgfritt. Fordel bollene med gjevne mellomrom.

S kommer et fin fint tips! Hev bollene i ovnen p ca 30-37 grader. Men husk ikke for varmt. Ikke bare gr det fortere men de blir svre! Flg med og ta de ut etter ca 30-45 minutter. Veldig sprs p ovnen ogs. Alle ovner er forskjellige. Vr er veldig kraftig og vi trengte ikke mer enn 30 minutter.

Pensle med egg!! Det glemte vi haha. Men de ble da gode fordi. De stekes p 200 grader, nest nederst i ovnen p over og undervarme i ca 20 minutter. Husk de skal ikke se ut som vanlige kanelboller, de skal vre lysere. Alts lett stekt.

S er det tid for toppingen! Bland alt godt sammen med en hndmikser eller maskin og smr p bollene etter de har kjlt seg ned litt.

Og tadaaa. Plutselig har du 12 saftige og latterlig digge cinnabons! Prv de med melk til. Veldig mektig da s her er det bare dele ❤

- Har du smakt cinnabons fr? -

Oppskrift: Sunnere rundstykker til helga ❤

  • 24.03.2017, 14:24

I dag har jeg prvd meg p noe nytt! Nr jeg baker, er det alltid p den stere siden. Kaker, boller, kjeks osv. Jeg har faktisk aldri bakt brd fr en gang haha. Mest fordi jeg ikke har form. Men i dag ville jeg prve meg p rundstykker s vi har til frokost i morgen da Dennis har frihelg og vi kan endelig spise frokost sammen igjen alle fire. Jeg googlet litt rundt for se basic ingrediensene haha. S gjorde jeg min egen vri da jeg er glad i gresskar fr. De ble veldig saftig og var gode spise bare de ogs! Mtte jo smug smake fr i morgen hehe.

Det du trenger for 9 rundstykker:

 

🎀 4 store egg

🎀 200 gram grov mel (jeg tok 50/50 hvete og rug)

🎀 400 gram cottage cheese

🎀 1-2 Ts bakepulver

🎀 3-4 ss gresskarkjerner (valgfri)

🎀 3-4 ss solsikkekjerner (topping)

🎀 et par klyper salt

Enkelt og grei fremgangsmte. Forvarm ovnen til 180 grader.

Bland alle ingrediensene i en bolle og fordel i klatter p bakepapir. Sett midt i ovnen i ca 20 min. Og plutselig har du ni saftige og deilige rundstykker. S kan du jo bare varme de litt i ovnen igjen fr servering om du ikke skal spise de med en gang ❤

Jeg anbefaler virkelig prve disse med kalkunplegg. De er supergode spise alene nr de er ferske. De kan helt fint fryses ogs.

god helg fra oss

Om meg

Anna Marie

Her finner du alt fra hverdag, tull og oppskrifter til sterke meninger om alt og ingenting.

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no